Актуелно

Официјална работна посета на консултанти од Кембриџ Англија

Тим од консултанти, специјалисти за одредени предметни подрачја од Кембриџ, Англија реализира официјална работна посета на Република Македонија во периодот од 22-26 април 2013 година.
На 23.04.2013 година беше реализирана работна посета во Бирото за развој на образованието. Во дискусијата која следеше по презентирањето на активностите на Бирото, беа дадени конструктивни мислења и предлози од тимот од Кембриџ, во насока на подобрување на образовниот систем во Република Македонија.

Од посетата произлезе предлог за продолжување на соработката помеѓу двете институции.

 

image image image image image

 

 

 
2019 © Copyright Биро за развој на образованието